Juneći gulaš s kroketima

Juneći gulaš s kroketima
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    2 h
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Meso začiniti biberom i soli.

Korak 2

U šerpi zagrijati suncokretovo ulje.

Korak 3

Dodati meso i pržiti dok ne dobije boju sa svih strana.

Korak 4

Smanjiti temperaturu.

Korak 5

Dodati paradajz pastu, bijeli luk u granulama i maslac. Izmiješati.

Korak 6

Kada se maslac otopi dodati brašno.

Korak 7

Kuhati uz miješanje oko 1 minute.

Korak 8

Dodati vodu. Izmiješati.

Korak 9

Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 1 h i 15 minuta pokriveno.

Korak 10

Pojačati temperaturu i kuhati otkriveno još 30 minuta ili dok umak ne postane gust.

Korak 11

Zagrijati pećnicu na 220°C.

Korak 12

Krokete rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 13

Peći 20-25 minuta.

Korak 14

Krokete poslužiti s gulašom.

Korak 15

Ukoliko želite možete dodati i malo naribanog sira i svježeg začinskog bilja.

Pogledajte još